På samma sätt som ni kan importera in hyresgästlistan från Excel till ert kommersiella objekt, kan ni importera spekulanter från Excel på kommersiella objekt. När ni skapat ett Excelark med kontakter, måste förnamn, efternamn, mobilnummer och epost vara i olika fält för att de ska hamna på rätt plats i systemet.

Klicka på [1] Spekulanter i vänstermenyn i objektet -> [2] Importera från Excel.

[3] Klicka högst upp för att hämta in Excelfilen från dina filer.

[4] När filen är bifogad kommer det upp rubriker och fält i två spalter. Para ihop rubrik med önskat fält. Klicka på knappen "koppla" för att rätt information i Excel-filen ska komma in till rätt fält i Mspecs, fortsätt så tills alla rubriker är kopplade.

[5] Klicka på "Import" när alla rubriker är kopplade.

[6] Om dubbletter finns i systemet sedan tidigare, kan kommer ett förslag på att slå ihop kontakten. Längst ned kan ni välja att sammanslå allt och sedan [7] spara längst ned i högra hörnet.

[8] Nu finns alla importerade kontakter i spekulantlistan. Ni kan även högst upp i spekulantlistan välja att Exportera spekulanterna till Excel.

Om ni vill importera hyresgästlistan från Excel, följ manualen här https://support.mspecs.se/support/solutions/articles/13000091693-kommersiella-objekt-importera-hyreslistan-fran-excel