Inledning

Manualen kommer att visa dig hur gör under respektive flik som tillhör visning:

Mäklarjournalen

Under varje flödessteg i Mspecs finner ni en flik för mäklarjournalen och den är uppbyggd så att man ska gå in och bocka i när uppgifter är utförda. Då registreras dagens datum.

Genom att trycka på plustecknet kan du ändra om du utfört uppgiften en annan dag, lägga till en kommentar eller bifoga filer t.ex. vid en ID-kontroll.

Den fullständiga mäklarjournalen skriver ni ut genom att gå till  knappen i vänstermenyn på objektet.

Visningsdetaljer

Tryck på den blå knappen ”lägg till visning”:

Olika sätt att lägga till visning

Det finns tre olika varianter på hur man kan marknadsföra visningen.

Bocka i ”kontakta mäklaren för visning”.

Fyll i både datum och tid för en ”öppen visning”.

Om ni vill att spekulanterna bokar tid för visning en specifik dag, bocka i ”Visa bara datum”.

Om du vill att visningen ska visas på hemsidan/marknadsplatser ska "Visa på internet" vara ibockat.

Vill du också att visningen ska visas på marknadsdokument, d.v.s. trycksaker, ska "Visa på marknadsdokument" vara ibockat.

När du klickat på ”Lägg till”, hamnar visningen i en lista under fliken.

Om du klickar på visningen öppnas en ruta och du kan nu lägga till spekulanter till den aktuella visningstiden. Klicka på ”Lägg till kontakt” för att söka efter redan tillagd spekulant alternativt lägga till en ny kontakt.

För att publicera visningen behöver du gå till fliken ”publicera”. Där trycker du på ”uppdatera hemsida” för att visningen ska komma ut på nätet, detta gäller även marknadsplatserna.

Skriv ut visningslista

När du lagt in spekulanter på en visning har du möjlighet att skriva ut visningslista.

Alternativt klicka på kugghjulet längst ut till höger och sedan "skriv ut visningslista".

Skriv ut visningskylt

Om du klickar på kugghjulet på önskad visning under fliken visningsdetaljer kan du välja att skriva ut en visningskylt:

Du får då upp en förhandsgranskning med bild, visningstiden, kort fakta om objektet samt kontaktinformation till mäklaren, och kan sedan välja att skriva ut PDF.

Visningsuppföljning

För att läsa mer och se vår manual gällande visningsuppföljning, klicka här.

Publicera

Om du har gjort några ändringar och/eller lagt till nya visningstider behöver du uppdatera hemsidan och respektive marknadsplats.

Börja alltid med att uppdatera hemsidan och sedan marknadsplatserna för att få med den nya informationen.

Boendekostnadskalkyl

Här länkar vi till de olika bankerna där du har möjlighet att skapa en boendekostnadskalkyl.

Dokument

Här kan du lägga till och redigera din dokument, kvittenser osv. För att läsa mer om dokumenthanteringen, klicka här.

Filer

Här har du möjlighet att ladda upp olika filer, exempelvis: fastighetsutdrag, årsredovisning, stadgar osv.

Tjänster

Under fliken tjänster ser du de leverantörer som är kopplade till Mspecs. Här har du möjlighet att göra en beställning av exempelvis: foton, planritning, objektsbeskrivning osv.