Tidseparerade visningar


Börja med att öppna fliken visningsdetaljer och klicka på knappen "lägg till visning" för att lägga till tidseparerade visningar.

 1. Klicka på "Tidseparerade visningar" i de övre alternativen. 
 2. Välj datum.
 3. Ange starttid för den första visningen. Ni kan även välja sluttid. 
 4. Välj vilken mäklare som kommer att hålla i visningen om det finns flera i uppdraget.
 5. Ange längd för varje visning i minuter. 
 6. Välj hur många som ska kunna boka in sig per visning.
 7. Välj att få en påminnelse vid ett visst angivet lediga tider.
 8. Skriv in antalet visningar du önskar göra bokningsbara.
 9. Bocka i "Visa på internet" för att visningen ska visas på era marknadsplatser vid publicering. "Tillåt boka från hemsida" om spekulanter själva ska kunna boka in sig på visningen via er hemsida. 
 10. Klicka på "Spara" när du är klar med inställningarna.

 11.  Klicka på "lägg till spekulant" för att manuellt boka in en person på den önskade visningstiden. Här går det att lägga till fler spekulanter per visning än det angivna antalet i punkt 7 i bilden ovan. Begränsningen (punkt 7) avser endast bokningar från hemsidan.
 12.  Lägg till en spekulant genom att söka bland kontakter i er licens, ange ett sökord i fältet och klicka sedan på "hämta" eller välj alternativet "Fyll i formuläret manuellt". 
 13. Om visningarna börjar bli fullbokade kan du enkelt klicka på "Lägg till" och utöka tiden med ytterligare en visning.


Tillåt boka visningar från hemsida

Nu är det möjligt att låta spekulanterna att boka in sig på visning direkt i från hemsidan. 


Innan du börjar: För att "Tillåt Boka visningar från hemsida" ska dyka upp under Visningsdetaljer (nedan) behöver ni bocka i valet ”Tillåt Boka visningar från hemsida” som ni finner under Företagsinställningar→Företagets inställningar→ Avancerade inställningar, funktionen finns i högerspalten. Denna funktion slår på möjligheten att använda (frivilligt) "Tillåt Boka visningar från hemsida" på alla objekt under licensen.

 1. Klicka i alternativet "Tillåt Boka visningar från hemsida"
 2. På hemsidan kan spekulanten välja en visning. (Du kan behöva gå in på Marknad -> Publicera -> "Uppdatera hemsida" för att se bokningsalternativen på hemsidan). 
 3. Spekulanten fyller i kontaktuppgifter på hemsidan och godkänner lagring av data enligt GDPR. 
 4. Spekulanten får en anmälningsbekräftelse på mejlen, där man även kan avboka anmälan till visningen. 
 5. Mäklaren får ett mejl om att någon bokat in sig på visningen, spekulanten hamnar direkt under visningen i Mspecs och mäklaren behöver inte lägga till något manuellt.