OBS! Inga nya hemsidor får byggas med det här pluginet.  

Här nedan finner ni handledning för Mspecs WordPress api plugin (PHP). 

WP-pluginet kan du använda och redigera som du önskar, men utan vårt stöd. Vi ansvarar inte för hur installationen fungerar i annan miljö än vår egna.


wordpress_plugin_howto är anvisningar hur man använder Mspecs WordPress-plugin samt inställningar rörande detta. Börja här om du inte förut har använt Mspecs WordPress-plugin eller behöver mer kunskap. Observera att punkt 3b gäller plugin >= v2.3. Saknas denna sida görs inställningarna i Conf.php.


wordpress_api_referens är en referens för Mspecs Api gällande WordPress-pluginet. Är av en mer teknisk art än wordpress_plugin_howto och innehåller detaljerad information kring vilken typ av data man kan få tag i samt hur.


wordpress_plugin_how_it_works är en teknisk genomgång om hur plugginet fungerar. Är av en mer teknisk art än wordpress_plugin_howto och innehåller b.la flödesdiagram samt detaljer för hur plugginet bygger upp sidor.


mspecs-plugin är själva WordPress-pluginet.

mspecs-theme är det tema som hör till versionen. 

Det går att använda andra teman men detta är det vi själva använder. Observera att plugginet är testat för PHP 7.x och Wordpress 5.x. Observera också att plugginet inte är kompatibelt med Gutenberg. 


Om ni uppgraderar från en plugin version < 2.5.0 eller tema med version < 1.0.0 så måste ni testa både plugin och tema i er uppsättning så det fungerar. Både plugginet och temat har refaktorerats ganska mycket, så testa att er uppsättning fungerar med >= v2.5.0 och  >= v1.0.0 innan ni byter skarpt.


v2.6.0 är den senaste versionen av plugginet.

v1.1.0 är den senaste versionen av temat


Om ni har förslag till ändringar och förbättringar i pluginet välkomnar vi det tacksamt!