Vi rekommenderar att ni lägger in bostadsrättsföreningar i ert Bostadsrättsförenings-register för att minska det manuella arbetet varje gång ni förmedlar i samma förening.


När ni skapar ett nytt objekt i Mspecs får ni också möjligheten att skapa objektet med hjälp av BRF registret, då kommer den valda BRF:ens information in på rätt plats i uppdraget.Följ stegen nedan för att lägga till en bostadsrättsförening:


1. Klicka på ”Moduler” i den övre menyraden ovanför flödesvyn.

2. Gå vidare in till ”Bostadsrättsförening”.


3. Klicka på "Ny BRF" uppe till höger.

4. Fyll i namn och organisationsnummer på bostadsrättsföreningen.

5. Välj vilket kontor bostadsrättsföreningen tillhör - kan endast tillhöra ett kontor.


Det är viktigt att sätta samma kontor som objekten kommer att tillhöra, annars går det inte att koppla samman Bostadsrättsföreningen och objektet. Grunddata:
I den övre kanten av bostadsrättsföreningen finns ett antal flikar. 

I fliken Grunddata kan ni lägga till generell information om föreningen samt skriva i löpande text.
Byggnader:
Vi rekommenderar att alltid lägga upp minst en byggnad i föreningen. Där kan ni lägga in ännu mer information som t.ex om hiss finns samt energideklaration. En byggnad kanske har fem våningar medan den andra har sju våningar. Därför blir det smidigare att arbeta med att lägga till byggnader om du förmedlar bostäder i flera av föreningens unika byggnader.
Parkering:
Här kan ni lägga till parkeringsplatser i bostadsrättsföreningen.
Kostnader:
Här kan ni beskriva kostnaderna och vad som ingår i avgiften.
Kontakter:
Här kan ni lägga till kontaktuppgifter till t.ex. föreningens ordföranden, sekreterare. När kontaktinformationen är ifylld, klicka på "lägg till" längst ner till höger.
Filer:

Klicka på "lägg till" för att lägga till exempelvis årsredovisning, stadgar m.m.
Bilder:

Klicka på "lägg till" för att bifoga bilder från er hårddisk.
Webbadresser:
Här kan ni lägga in till exempel en URL till bostadsrättsföreningens hemsida. Bocka i publik om ni vill att den ska hamna som "Visa på internet" i objektet när föreningen kopplats.
Bostäder:
Här listas alla objekt som är kopplade till den tillagda bostadsrättsföreningen.Om ni vill att andra kontor på er licens ska kunna använda sig av era BRF i systemet. Läs denna manual hur ni går tillväga: https://support.mspecs.se/support/solutions/articles/13000091839-dela-brfer-mellan-kontoren