Det finns fyra olika alternativ för att skapa ett kvitto.

1. Kvitto - Standard ifall ni ska skriva ett kvitto för övriga tjänster

2. Kvitto - Provision, ifall ni ska skriva ett provisionskvitto.

3. Kvitto - Handpenning, ifall du ska skriva ett handpenningskvitto

• Välj mottagare genom att klicka på knappen:

Ni kan då välja att få in uppgifter om köpare, säljare eller spekulanter.

Det går även att redigera adressrutan manuellt.

• Fyll i vad som ska kvitteras. Efter att ni har fyllt i ett belopp skapas det per automatik en ny rad under. Om ni har importerat uppgifter om handpenning eller provision genom att trycka på knappen "Hämta.." fylls dessa rader i per automatik. Om beloppet ska kvitteras utan moms skriver ni istället i fälten under "Kvittopost momsbefriat".

• Det går att lägga till en beskrivning ifall man vill lämna ett meddelande.

• Dagens datum och Ansvarig mäklare på objektet läggs till per automatik och även ort om det är inställt under "Företagsinställningar" eller "Kontorsinställningar".

• Sidfoten hämtas från "Dokumentinställningar" under "Företagsinställningar" eller "Kontorsinställningar" men den går även att redigera manuellt för varje kvittens.

• När kvittensen är klar tycker ni först på "Spara" och sedan på "Skriv ut" ifall en utskrift önskas.

4. Redovisning av deponerad handpenning -  Uppgifterna om handpenningen kan hämtas in per automatik från fliken "Efterarbete kontrakt" om du fyllt i utbetalningarna från klientmedelskontot där. Läs mer om hur du hanterar handpenningen här.