Det finns tre olika alternativ för att skapa en kvittens:

1.Kvitto - Standard ifall ni ska skriva ett kvitto för övriga tjänster

2.Kvitto - Handpenning ifall du ska skriva ett handpenningskvitto eller redovisa utbetalning av deponerad handpenning. Uppgifterna om handpenningen kan hämtas in per automatik från fliken "Efterarbete kontrakt" om du fyllt i utbetalningarna från klientmedelskontot där. Läs mer om hur du hanterar handpenningen här.

3. Kvitto - Provision ifall ni ska skriva ett provisionskvitto. Uppgifterna om handpenningen kan hämtas in per automatik.

• Välj mottagare genom att klicka på knappen:

Ni kan då välja att få in uppgifter om köpare, säljare eller spekulanter. Det går även att redigera
     adressrutan manuellt.

• Fyll i vad som ska kvitteras. Efter att ni har fyllt i ett belopp skapas det per automatik en ny rad under. Om ni har importerat uppgifter om handpenning eller provision genom att trycka på knappen "Hämta.." fylls dessa rader i per automatik. Om beloppet ska kvitteras utan moms bockar ni i rutan "Momsbefriat belopp".

• Det går att lägga till en beskrivning ifall man vill lämna ett meddelande.

• Dagens datum och Ansvarig mäklare på objektet läggs till per automatik och även ort om det är inställt under "Företagsinställningar" eller "Kontorsinställningar".

• Sidfoten hämtas från "Dokumentinställningar" under "Företagsinställningar" eller "Kontorsinställningar" men den går även att redigera manuellt för varje kvittens.

• När kvittensen är klar tycker ni först på "Spara" och sedan på "Skriv ut" ifall en utskrift önskas.