Vi rekommenderar att ni lägger in bostadsrättsföreningar i ert Bostadsrättsförenings-register för att minska det manuella arbetet varje gång ni förmedlar i samma förening. När du skapar ett nytt objekt i Mspecs får du också möjligheten att skapa objektet med hjälp av BRF registret, då kommer den valda BRF:ens information in på rätt plats i uppdraget.

Lägga till bostadsrättsförening:

1. Klicka på ”Moduler” i den övre menyraden ovanför flödesvyn och sedan på ”Bostadsrättsförening”.
  2. Klicka på "Ny BRF" uppe till höger och fyll i namn på bostadsrättsföreningen och organisationsnummer, välj rätt kontor om du har tillgång till flera. Det är viktigt att sätta samma kontor som objekten kommer att tillhöra, annars går det inte att koppla samman Bostadsrättsföreningen och objektet.
  3. Grunddata:
    I den övre kanten av bostadsrättsföreningen finns ett antal flikar. I fliken Grunddata kan lägga till generell information om föreningen samt skriva i löpande text.
  4. Byggnader:
    Vi rekommenderar att alltid lägga upp minst en byggnad i föreningen. Där kan du lägga in ännu mer information som t.ex om hiss finns samt energideklaration. En byggnad kanske har fem våningar medan den andra har sju våningar. Därför blir det smidigare att arbeta med att lägga till byggnader om du förmedlar bostäder i flera av föreningens unika byggnader.
  5. Parkering:
    Här kan du lägga till parkeringsplatser i bostadsrättsföreningen.
  6. Kostnader:
    Här kan du beskriva kostnaderna och vad som ingår i avgiften.
  7. Kontakter:
    Här kan du lägga till kontaktuppgifter till t.ex. föreningens ordföranden, sekreterare. När kontaktinformationen är ifylld, klicka på "lägg till" längst ner till höger.
  8. Klicka på Filer för att lägga till exempelvis årsredovisning, stadgar m.m.
  9. Klicka på Bilder för att bifoga bilder från din hårddisk.
  10. Webbadresser:
    Här kan du lägga in till exempel en URL till bostadsrättsföreningens hemsida. Bocka i publik om du vill att den ska hamna som "Visa på internet" i objektet när föreningen kopplats.
  11. Bostäder:
    Här listas alla objekt som är kopplade till den tillagda bostadsrättsföreningen