Ni börjar med att lägga in om det är ett dödsbo eller om personen är en dödsbodelägare på kontaktkortet.

1. Gå till säljarefliken.

2. Öppna kontaktkortet till dödsboet/dödsbodelägaren alt. lägg till en ny säljare.

3. Bocka i om det är ett dödsbo eller en dödsbodelägare.

Observera att dödsbodelägare inte ska ha andel i sitt kontaktkort förutsatt att dom inte är delägare i fastigheten.

Dödsbo: När ni bockat i att det är ett dödsbo gör detta endast att dödsboet står som säljare i dokumenten och att dödsbodelägarna undertecknar dokumenten.

Dödsbodelägaren får automatiskt signatursrubrik "I egenskap av dödsbodelägare".

Om ni vill ändra texten ovanför signaturraden behöver man i sidomenyn välja "Säljare" i rullistan, istället för "Dödsbodelägare".