Ni har möjligheten att hämta in ett eget nummer/Arkiv-ID på objekten.

Detta gör ni genom att följa stegen nedan.

1. Gå till tillträdesfliken i vänstermenyn.

2. Klicka er därefter in på fliken "Efterarbete tillträde".

3. Skrolla ner på sidan tills ni ser "Eget nummer/arkiv-id".

- Här kan ni manuellt skriva in ett eget nummer för objektet.

4. Eller klicka på "GENERERA ARKIVID"

- Här kan ni hämta ett arkiv-id från en nummerserie ni själva skapat under era företagsinställningar (instruktioner för detta finns nedan).

Skapa en nummerserie:

Följ stegen nedan om ni inte har några upplagda kontor, alltså gör era inställningar under "företagsinställningar".

För att komma åt era kontors- och företagsinställningar behöver ni ha adminbehörigheter. Om ni inte ser dessa inställningar under er profil ber vi er kontakta någon på ert kontor med dessa behörigheter alternativ kontakta Mspecs support.

1. Klicka på er profil uppe i högra hörnet i Mspecs.

2. Gå in på "Företagsinställningar".

3. Öppna fliken "Företagets inställningar".

4. Skrolla ner på sidan, tills ni ser "Eget nummer / arkiv-id" på vänstersidan.

5. Fyll i numret er serie ska följa - skriver ni in 1000 kommer nästa nummer som delas ut vara 1001.

Följ stegen nedan om ni har kontor upplagda under era "kontorsinställningar":

För att komma åt era kontors- och företagsinställningar behöver ni ha adminbehörigheter. Om ni inte ser dessa inställningar under er profil ber vi er kontakta någon på ert kontor med dessa behörigheter alternativ kontakta Mspecs support.

1. Klicka på er profil uppe i högra hörnet i Mspecs.

2. Gå in på fliken "Kontorsinställningar".

3. Klicka på ert kontor.

4. Stanna på fliken grunddata, som ni hamnar på automatisk.

5. Skrolla ner på sidan, tills ni ser "Eget nummer / arkiv-id" på vänstersidan.

6. Fyll i numret ni vill att er nummerserie starta på.