Marknadsföring – Publicera på hemsida

För att kunna publicera ditt objekt på marknadsplatserna rekommenderar vi att först publicera objektet på din hemsida. Det gör du genom att klicka på ”Marknad” i vänstermenyn, öppna fliken Publicera.

När man kommer till denna vy finns det två sätt att publicera till hemsidan. Man ser antingen alternativ 1 eller 2. 


Om du har vy 1: Klicka på "Publicera på hemsida" Du kan även klicka i "Länk till säljarens sida för objektsbeskrivningens godkännande" om du vill skicka till säljaren för granskning av annons. 

Vy 2: Klicka på kugghjulet och välj hur du vill publicera bostaden. Som Kommande, Till salu, Såld eller som en Förhandsgranskning. Förhandsgranskning använder du när du vill få en länk att skicka till säljaren för granskning. 


Gör du ändringar i objektet efter att du publicerat på hemsidan första gången, måste du trycka på ”Uppdatera hemsida” eller "Uppdatera" beroende på vilken vy du har (Visas först när du har publicerat bostaden) för att den nya informationen ska komma ut i annonsen.

För att ändringen även ska ske på marknadsplatserna måste du gå in på respektive ”marknadsplats-knapp” och först klicka på: Hämta ny data från uppdraget – Publicera.


Publicera på marknadsplatserna

Under fliken ”Publicera” har du Hemnet-knappen. Tryck på den för att påbörja publiceringen till Hemnet.

Var noga med att fylla i all information under respektive flik i formuläret (1).



  1. Gå igenom alla delar i menyn till vänster för att kontrollera uppgifterna. 
  2. När allt är ifyllt kan du spara och publicera annonsen.
  3. När det är dags att avpublicera annonsen kan du välja att klicka på "avpublicera" för att exempelvis pausa publiceringen en tid (om bostaden inte blivit såld).
    Du kan även klicka på "Slutpris". Då får du möjligheten att skicka in slutpris och kontraktsdatum till statistiken på Hemnet.


OBS! Om du ändrar något fält i objektet i efterhand behöver du klicka på ”Hämta uppdragsdata” och sedan ”publicera” för att ändringen ska följa med ut i annonsen på Hemnet. 

Hemnet uppdateras inte automatiskt.

 

Övrigt - Hemnet.

Om du någon gång inte hittar ditt objekt på Hemnet när du söker på antingen område eller gatuadress, eller om du ej kan publicera till hemnet, om det kommer upp "fel vid spara". Kontrollera då enligt nedan: 

  1. Har du lagt objektet i rätt kommun? Om du har lagt objektet i fel kommun blir objektet inte sökbart ÄVEN om gatuadressen stämmer.
  2. Ligger objektet i området enligt Hemnet? Hemnet placerar samtliga objektet efter koordinater. Vidare skapas Hemnets områden av en streckad linje på en karta.


Kontrollera först i Mspecs, under Objektsinfo -> fliken Närområde, vart exakt på kartan ditt objekt ligger. Sök sedan efter det önskade området på Hemnet.

Efter att du har gjort sökningen kommer Hemnet att presentera en karta med en streckad linje kring området. Om ditt objekt är placerat utanför vart Hemnet anser att området ligger kommer ditt objekt inte att vara sökbart på just det området.

Om du efter att gått igenom steg 1 och 2 fortfarande inte hittar objektet på Hemnet, när du söker på område eller gata, så kontaktar du support@mspecs.se.





 Såhär gör du för att publicera

Objektvision är en marknadsplats för kommersiella objekt. Publiceringen liknar publiceringen för Hemnet och Blocket, men viss information skiljer sig.


Flik 1 – Grunddata


Du kan välja flera olika undertyper på publiceringen.


Handläggare:


Du har även möjlighet att ha två handläggare vid publicering på Objektvision.


Flik 2 – Fastighetsinformation


Flik 3 – Byggnader

För att hämta byggnaderna som är tillagda på objektet klicka på ”Hämta alla byggnader”.


Vill du lägga till en  byggnad innan du publicerar klickar du istället på ”Lägg till”, denna byggnad kommer då publiceras på objektvision men kommer inte att visas på ditt objekt.
För att den ska visas på ditt objekt behöver du gå tillbaka och lägga till denna under ”Byggnad”.


Flik 4 – Ytor

För att lägga till ytor och/eller specialytor i fastigheten, klicka på ”Lägg till”.


Ett tips är att lägga in den totala arealen för respektive kategori, lokal, bostad etc.


Här behöver du skriva in totalarealen i heltal, det vill säga utan decimaler.


Flik 5 – Publicerade bilder

Här bestämmer du vilka bilder som ska visas i annonsen.


- Under rubriken ”Publicerade bilder” visas de bilder som kommer att finnas på Objektvision.

- Under rubriken ”Alla bilder” finns alla bilder du lagt in på objektet som du kan välja att publicera.


För att flytta en bild från ”Alla bilder” upp till ”Publicerade bilder”, tryck på publicera-symbolen som finns vid varje bild (se bilden nedan).



Flik 6 – Filer


Under fliken filer kan du inte lägga till nya filer. För att lägga till filer behöver du gå till ”Dokument” i vänstermenyn på objektet och sedan till fliken Filer. Där kan du ladda upp en fil och för att den ska synas under fliken ”Filer” i publiceringsformuläret behöver du bocka i ”visa på internet” (se nedan).



Flik 6 – Länkar

Klicka på ” Lägg till” för att lägga till en länk.



När dessa steg är klara, klickar du på "Spara" och sedan "Publicera" 





Klicka på marknad i vänstermenyn på objektet i Mspecs, gå sedan vidare till fliken publicera och klicka på kugghjulet för Bovision och välj hur du vill publicera bostaden. Publicera som, Reserverad, Kommande, Till salu eller Såld.  






Vill man börja publicera sina annonser på Boneo kontaktar man support@mspecs.se, sedan kommer även Boneo att finnas med under marknadsplatser. Klicka på kugghjulet för Boneo och välj hur du vill publicera bostaden. Publicera som, Reserverad, Kommande, Till salu eller Såld.