Inledning

Manualen kommer att visa dig hur gör under respektive flik som tillhör visning:

Mäklarjournalen

Under varje flödessteg i Mspecs finner ni en flik för mäklarjournalen och den är uppbyggd så att man ska gå in och bocka i när uppgifter är utförda. Då registreras dagens datum.

Genom att trycka på plustecknet kan du ändra om du utfört uppgiften en annan dag, lägga till en kommentar eller bifoga filer t.ex. vid en ID-kontroll.

Den fullständiga mäklarjournalen skriver ni ut genom att gå till knappen i vänstermenyn på objektet.

Visningsdetaljer

Tryck på den blå knappen ”lägg till visning”:

Olika sätt att lägga till visning

Det finns tre olika varianter på hur man kan marknadsföra visningen.

Bocka i ”kontakta mäklaren för visning”.

"Visa enbart kommentar" - Då visas endast kommentaren som fylls i i kommentarsfältet.

"Visa endast datum" - I detta alternativ kan du även välja att ta emot bokningar från din hemsida.

"Visa datum och tid" - Fyll samtliga uppgifter och även i detta alternativ kan du ta emot bokningar via hemsida.

"Tidsseparerade visningar" - Fyll i samtliga uppgifter och välj om tiderna ska visas på internet och du vill ta emot bokningar via hemsidan. Manual för tidsseparerade visningar finns här.

Om du vill att visningen ska visas på hemsidan/marknadsplatser ska "Visa på internet" vara i bockat.

Vill du också att visningen ska visas på marknadsdokument, d.v.s. trycksaker, ska "Visa på marknadsdokument" vara i bockat.

När du klickat på ”Lägg till”, hamnar visningen i en lista under fliken.

Om du klickar på visningen öppnas en ruta och du kan nu lägga till spekulanter till den aktuella visningstiden. Klicka på ”Lägg till kontakt” för att söka efter redan tillagd spekulant alternativt lägga till en ny kontakt.

Man kan välja att skicka ut automatiska SMS-påminnelsers.

För att publicera visningen behöver du gå till fliken ”publicera”. Där trycker du på ”uppdatera hemsida” för att visningen ska komma ut på nätet, detta gäller även marknadsplatserna.

Skriv ut visningslista

När du lagt in spekulanter på en visning har du möjlighet att skriva ut visningslista.

Klickar du på de tre prickarna ute till vänster kan du välja att skriva ut visningslista även där samt skriva ut visningsskylt. Visningsskylten kan du förhandsgranska som PDF innan utskrift.

Visningsuppföljning

För att läsa mer och se vår manual gällande visningsuppföljning, klicka här.

Publicera

Om du har gjort några ändringar och/eller lagt till nya visningstider behöver du uppdatera hemsidan och respektive marknadsplats.

Börja alltid med att uppdatera hemsidan och sedan marknadsplatserna för att få med den nya informationen. I fliken för marknadsplatsen klickar du på "Hämta ny uppdragsdata" och sedan "Spara" och "Publicera".

Boendekostnadskalkyl

Här länkar vi till de olika bankerna där du har möjlighet att skapa en boendekostnadskalkyl.

Dokument

Här kan du lägga till och redigera din dokument, kvittenser osv. För att läsa mer om dokumenthanteringen, klicka här.

Filer

Här har du möjlighet att ladda upp olika filer, exempelvis: fastighetsutdrag, årsredovisning, stadgar osv.

Tjänster

Under fliken tjänster ser du de leverantörer som är kopplade till Mspecs. Här har du möjlighet att göra en beställning av exempelvis: foton, planritning, objektsbeskrivning osv.