"Sommarsprinten har bl a fokuserat på förbättringar av kundens sida, digital signering och intresseanmälan via hemsidan för de som använder Mspecs hemside-produkt Premium.
Parallellt fortsätter jobbet med Mspecs 2.0, och där har vi börjat komma en bit på väg med objektssidorna." - Joakim Spåre, Produktägare. 


Ändringarna är preliminära och kan komma att ändras. Fullständig information om vad uppdateringen innehåller, hittar ni nedan på torsdag den 5/9


Nya uppdateringar 


Kundens sida 

Nytt formulär - byggnadsinformation för småhus. I byggnadsinformation kan säljaren fylla i information om byggnadssätt, uppvärmning, ventilation och el. 



Digital signering
Nu går det att välja mellan flera olika språk när ni skickar dokument för digital signering via Verified. Observera att det gäller texten i utskicket och uppmaningen att signera, dokumenten är fortfarande på svenska.


Det går nu att spara ner ett e-signerat dokument som en fil direkt på objektet. 


Utlandsobjekt


På blocket går det nu att välja annan valuta än SEK, tex EURO för utlandsobjekt. 


När ett utlandsobjekt har kopierats har det tidigare blivit ett "vanligt" uppdrag. Detta är nu fixat och check-boxen för att visa att det är ett utlandsobjekt följer med till kopian.


Förbättringar/Buggfixar 


När ingen köpare, eller, köpare utan andel finns på objektet har tidigare en rubrik för köpare funnits kvar vid utskrift av mäklarjournalen. Denna rubrik är nu borttagen. 


På arrenden har tidigare taxeringsvärde för marken förts in i objektet när mäklaren tagit ett lantmäteriutdrag, detta är nu åtgärdat och endast taxeringsvärde byggnad förs in. 


När säljaren har lagt till ett lån finns det nu en knapp för "Klar" så det är tydligare att det är sparat. 



Mspecs premium hemsida


Intresseanmälan som görs på en bostad har tidigare endast kommit som ett mail till mäklaren. Nu hamnar intressenten även under fliken "Tips" på objektet. Där kan mäklaren sen välja om man vill flytta upp personen som spekulant.