Ändringarna är preliminära och kan komma att ändras. Fullständig information om vad uppdateringen innehåller, hittar ni nedan på torsdag den 16/5 


"Den här releasen innehåller en hel del, eftersom vi samlade ihop två sprintar till en. Bland annat har vi jobbat med Kundens sida, där den största nyheten är att bilder och filer går att göra tillgängliga på Kundens sida för säljaren att ladda ner. Bekräftelsemail på visningsanmälningar och även mailet som mäklaren får när en ny spekulant har anmält sig har kompletterats med mer information. Hemnet har gått över till ett digitalt flöde för annonsköp, och detta medför en del uppdateringar i både dokument och inställningar för Hemnet-publicering. Vi har såklart också jobbat vidare med Mspecs 2.0 och kommer inom kort att presentera några prototyper på objektssidorna för utvalda referensgrupper." Joakim Spåre, produktägare Mspecs.


Kundens sida:

Sedan tidigare kan säljaren ladda upp bilder och filer via kundens sida. Nu kan du som mäklare även göra bilder och filer inne på uppdraget i Mspecs tillgängliga för säljaren på Kundens sida. Exempelvis bilderna på bostaden eller de pdf:er som du vill att säljaren ska ha tillgång till. OBS! Denna nya funktion kommer bara att finns tillgänglig på nyskapade objekt efter 15/5, inte på befintliga som är äldre än det.

Dokumentpaket

Det har skett en del förändringar i förmedlingsuppdraget.

De av er som har dokumentpaket behöver därför uppdatera en del dokument i paketen.

Den som har Kontorsadmin eller juristbehörighet ska därför gå in i ”Dokumenthantering”.

 

 

Gå till ”Dokumentpaket” och klicka på de blåa, snurrande pilarna.

Då blir paketen uppdaterade med de senaste versionerna av dokumenten.
Visningsbekräftelse

När en spekulant anmäler sig till en visning skickas ett bekräftelsemail till spekulanten. Nu inkluderas både företagets namn och vilket kontor mäklaren tillhör i mailsignaturen. Tidigare var det otydligt var mäklaren hörde hemma, eftersom mailet skickas med noreply@mg.mspecs.se som avsändare. Vi har även lagt till en länk till objektet på hemsidan i bekräftelsen. 


Ny spekulant på visning

När en ny spekulant anmäler sig till en visning inkluderas nu kontaktuppgifter (e-postadressoch/eller telefonnummer) i bekräftelsemailet. 


Hemnet förändrar 

Från och med den 14 maj ändras Hemnets publicering- och köpflöde för bostadsannonser. Det innebär att vi tar bort pappersavtalet. Istället godkänner säljaren Hemnets avtalsvillkor för annonseringstjänster direkt i köpflödet online. För mer information: Hemnet

De förmedlingsuppdrag som tidigare hade annonsavtalet som bilaga, har nu uppdaterats så att annonsavtalet inte längre biläggs. Information om ersättningen till mäklaren för denna tilläggstjänst finns numer i en dold paragraf i anslutning till paragrafen "Annonsering på Hemnet". 


Förbättringar/Buggfixar
-Frågelistan via kundens sida har förbättrats.

-QR koder inkluderas nu även på dokument som sparas eller mailas från dokumentvyn.

- Kalenderbokning som ligger på en kollega som har slutat går nu att ta bort. 

- Nu finns möjlighet att välja språk för namn på tillagda rum. 

- På utskriften av marknadsvärdering för bostadsförening står det nu "Andel i bostadsförening" i objektskategorin (istället för bostadsrätt som det stod tidigare). 

- Bank-ID har gjort ändringar i sin tjänst som gör att vi behövt ta bort möjligheten att verifiera kontakt direkt. Det går fortfarande bra att verifiera kontakten via mail.

- När ett objekt avpubliceras innan visning med anmälda deltagare får mäklaren nu en fråga om man vill meddela dessa via SMS om att bostaden är såld.

- Vi skickar nu med rubrik till Objektvision.
- Område har lagts till i Lista -> Lista uppdrag. Möjlighet finns också att sortera efter område. -Handpenningsbelopp synkas nu om beloppet ändras i efterhand under "Kontraktsinformation", så synkas beloppet då med "Betald handpenning" under fliken "Efterarbete kontrakt". Så länge det inte finns ett "Handpenning betaldatum", kommer handpenningen som ändras under kontraktinformation att även uppdatera "Betalad handpenning". Om det redan finns ett betaldatum inlagt, måste man uppdatera beloppen manuellt.