Bostadsboxen är en annonsplattform för mäklarobjekt som visar utvalda annonser på Bonniers olika nyhetssajter. Annonserna laddas in i en animerad bildsnurra där upp till fyra annonsbilder, tillhörande samma mäklarkontor, visas för besökare. Kontakta kristoffer.lofstrom@bonniernews.se för mer information gällande avtal. Efter ni tecknat ett avtal för annonsering i Bostadsboxen med Bonnier, kan ni lägga till tjänsten i Mspecs.


För att lägga till Bonnier Bostadsboxen i er Mspecs licens:
För bolagsadministratörer:

För att kunna göra följande steg behöver du ha behörigheten bolagsadministratör. Om du inte har rätt behörighet kontaktar du i första hand ert huvudkontor eller den som är licensansvarig för er licens i Mspecs.

 • Klicka på ditt namn uppe i högra hörnet.
 • Klicka på Företagsinställningar
 • Fäll ut fliken Tjänster.

Klicka på det blåa "plusset" ute till höger för att lägga till en ny tjänst.I den här vyn visas de redan tillagda tjänsterna med grön bakgrund och ett kugghjul.

De tjänster med vit bakgrund är ännu inte tillagda. Klicka på plusset för att lägga till önskad tjänst:Ett fönster öppnas för ytterligare inställningar.  

 • Kontorskoppling - bocka i alternativet för att aktiveringen ska ske per kontor, tjänsten blir då tillgänglig att lägga till i respektive kontors kontorsinställningar. Denna inställning underlättar för säljare hos Bonnier när de ska skapa en order. Observera att användaren med rollen kontorsadmin, även måste lägga till tjänsten på det enskilda kontoret.
 • Klicka på Spara nere till höger för att lägga till tjänsten.Aktivera per kontor:

När den som är bolagsadministratör har valt att aktiveringen ska ske per kontor (enligt instruktionen ovan) behöver tjänsten även läggas till på kontorsnivå för att finnas tillgänglig för användarna. Den som har behörighet bolagsadministratör eller kontorsadministratör kan utföra detta.

 • Klicka på ditt namn uppe i högra hörnet och på Kontorsinställningar.
 • Klicka in dig på kontoret och öppna fliken Tjänster.
 • Klicka på blåa plusset ute till höger.
   
 • Klicka på plusset för att lägga till önskad tjänst.
 • Klicka på "Spara" nere i högra hörnet.


Publicera objekt:

Klicka på marknad i vänstermenyn på objektet i Mspecs, gå sedan vidare till fliken publicera och klicka på kugghjulet för Bonnier Bostadsboxen. Välj hur bostaden ska publiceras, som Reserverad, Kommande, Till salu eller Såld. 

Nu är objektet uppladdat till Bostadsboxens portal, där kan ni hitta alla era uppladdade objekt. Se mer här: insyn.bonniernews.se. Om ni vill ha en inbjudan till insyn, kontakta kristoffer.lofstrom@bonniernews.se.  Viktigt!
När ett objekt blivit sålt, är det viktigt att publicera objektet som sålt via kugghjulet till marknadsplatsen. Annars kan problem uppstå med faktureringen ut mot kund.