"Arbetet med Mspecs 2.0 går vidare. Nu är vi inne i första fasen av testande, där ett antal referensgrupper ska prova på vår nya flödessida och ge feedback. Parallellt med det jobbar vi på de första skisserna av de nya objektssidorna, och hoppas kunna visa upp den första versionen för våra referensgrupper inom kort. Releasen i övrigt har en del nyheter på Kundens sida, där vi snart öppnar möjligheten för säljaren att ladda upp filer eller bilder till mäklaren. Vi har också uppdaterat vissa formulär och lagt in mer hjälptexter på kapitalvinstberäkningen, som kommer lämpligt i dessa deklarationstider. Ytterligare en nyhet är att man kan skicka SMS-påminnelser på vissa händelser eller datum till både mäklare, säljare och köpare. Läs mer nedan!" Joakim Spåre, Produktägare Mspecs

Kundens sida:

Inom kort går det att ladda upp bilder & filer för säljaren via kundens sida. Exempelvis bilder på bostaden som säljaren själv tagit, samt pdf med energideklaration etc. Mäklaren kan då i sin tur importera informationen till objektet i Mspecs.

SMS-utskick och påminnelser. Meddela supporten om ni vill slå på :
-Det går att ställa in påminnelse via SMS till mäklaren, innan ensamrättstiden går ut.

-Det går nu att skicka en länk till säljaren via SMS, med länk till förhandsgranskningen av objektet på hemsidan.

-SMS-påminnelser kan ställas in för att påminna köpare om inbetalning av handpenning.

Cowrites AI-skrivhjälp:

Cowrite har en uppdaterat och förbättrad integration i Mspecs. Ni kan nu använda Cowrites skrivhjälp i både säljande beskrivningar samt i rumsbeskrivning. Se film nedan.
Bugfixar/Förbättringar:
-Frågelistan via kundens sida har förbättrats.

-QR koder inkluderas nu även på dokument som sparas eller mailas från dokumentvyn.

-Handpenningsbelopp synkas nu om beloppet ändras i efterhand under "Kontraktsinformation", så synkas beloppet då med "Betald handpenning" under fliken "Efterarbete kontrakt". Så länge det inte finns ett "Handpenning betaldatum", kommer handpenningen som ändras under kontraktinformation att även uppdatera "Betalad handpenning". Om det redan finns ett betaldatum inlagt, måste man uppdatera beloppen manuellt.

Uppdaterade hjälptexter:

-Hjälptexterna vid BRF:s Nettoskuldsättning har uppdaterats till FMI:s senaste PM.

-På Kundens sida, har kapitalvinstberäkningen fått nya hjälptexter.