När ni byter från ett annat mäklarsystem till Mspecs behöver man styra om kopplingen för bostäder som redan är publicerade till Hemnet. Detta kan göras några dagar innan själva systembytet sker.

Innan ni påbörjar denna processen måste ni kontakta supporten på support@mspecs.se då vi och Hemnet behöver ge er vissa rättigheter innan funktionen fungerar.

Börja med att skapa upp objektet i Mspecs. Fyll i samtlig information som ska vara med i annonsen.

Gå sedan till www.hemnet.se. Öppna upp annonsen på Hemnet. I adressfältet ska du kopiera de siffror som står efter "-" eller "/". Det kan se ut på två olika sätt, se nedan.

Gå sedan tillbaka till Mspecs

1. Gå in på fliken Marknad

2. Klicka på Publicera

3. Klicka på Öppna på Hemnets ruta

I de markerade fältet fyller du i numret och klickar på Migrera.

På dagen för bytet, när Hemnet har styrt om kopplingen från tidigare system till Mspecs.

Börja alltid med att "Hämta uppdragsdata" längst ned i vänstra hörnet innan de andra stegen:

Nu ska all information ha kommit in i Hemnetmodalen (rutan du har uppe). Du måste kolla igenom samtliga flikar till vänster så all info ser korrekt ut och inte hamnat fel någonstans. Står det ett "!" vid en flik (som på Grunddata här) innebär det att något obligatoriskt fält är tomt eller fel ifyllt. När du har kontrollerat informationen är det sista steget att fixa bilderna.

1. Klicka på fliken bilder.

2. Alla bilder kommer ligga som Ej publika. Klicka på "publicera alla".

3. Om ordningen på bilderna inte överensstämmer med ordningen du har i Mspecs, kan du klicka på "Sortera enligt objektet" så hjälper systemet dig att lägga dem i rätt ordning.

När allt ser korrekt ut klickar du på "spara och publicera" längst ner i högra hörnet.

OBS! Om ni inte har en ny hemsida är detta steg inte nödvändigt.

OBS!

Detta kan göras innan dagen för övergång (förutom sista steget so. Dagen ni byter system måste Hemnet ge Mspecs så kallade skrivrättigheter. Detta planerar ni tillsammans med Mspecs in några dagar innan övergången. När Mspecs har fått skrivrättigheter av Hemnet sker alla uppdateringar av annonsen från Mspecs.