Förberedelser:

För att börja använda Cetti som budgivningsleverantör i Mspecs behöver den som är ansvarig hos er kontakta https://www.cetti.com/ och ansluta er till tjänsten, teckna avtal med mera. Därefter aktiveras funktionen i er Mspecs-licens.

Att använda Cetti som budgivningsleverantör i Mspecs ger er ett nytt sätt att få in bud på till systemet.


Starta en budgivning: 

 • Börja med att klicka på knappen Inställningar för budgivningen i fliken Budgivning och välj Cetti som Budgivningsleverantör.

 • Om du t.ex. vill pausa budqivningen för kvällen och återta budgivningen på morgonen efter så kan du bocka i "Pausa budgivning". Då är det inte längre möjligt att lägga bud via webbgränssnittet. Det framgår då även för budgivarna att budgivningen är pausad.
   


 • Precis som i Mspecs standardbudgivning behöver du lägga till Budgivare och nollbudare för att de ska få information i budgivningen. Se även vilka inställningar som finns nedan:
  1. Sätt inställningen Skicka information via SMS/email på respektive budgivare för att de ska få information och länk via SMS/email.

  2. Genom att bocka i Tillåt automatiska bud hamnar eventuella inskickade bud direkt som aktiva i budlistan och SMS/email skickas ut till övriga budgivare och nollbudare (med inställningen) om det nya budet. Är alternativet inte ikryssat hamnar budet i karantän för mäklarens godkännande i budlistan

        

 


 • Välj att manuellt lägga in det första budet för att SMS och länk ska skickas ut till alla som är med i budgivningen.

 • Alternativt skicka ut ett välkomstmeddelande via knappen Kommunikation, för att möjliggöra för alla budgivare och nollbudare att själva lägga det första budet på objektet.

 • När ett bud är verifierat via BankID syns det i budlistan.


 • Du kan även se i budgivarens inställningar om budgivaren har verifierat ett lånelöfte.

 

Kom ihåg! 

 • Genom att klicka uppe i högra hörnet och på Mina inställningar i Mspecs kan du via Hantera profil, ställa in dina standardinställningar för dina budgivningar.

  Med ett knapptyck i Inställningen för budgivningen kan du sedan hämta in dina standardinställningar.

  Du kan även ha standardinställningar som automatiskt sätts på alla kontakter som läggs till i listan med Budgivare och nollbudare.

  Bilden nedan visar hur du ska klicka för att göra dina standardinställningar: