Förberedelser:

För att börja använda BudId som budgivningsleverantör i Mspecs behöver den som är ansvarig hos er kontakta https://budid.se/ och ansluta er till tjänsten, teckna avtal med mera. Därefter aktiveras funktionen i er Mspecs-licens.

Att använda BudId som budgivningsleverantör i Mspecs ger er ett nytt sätt att få in bud på till systemet.

Starta en budgivning:

• Börja med att klicka på knappen Inställningar för budgivningen i fliken Budgivning och välj BudID som Budgivningsleverantör.

• Bocka bland annat i alternativet ”Tillåt bud via leverantören” för att öppna upp möjligheten att lägga bud via länken som kommer att skickas ut senare.
    Om bocken inte är markerad står det att budgivningen är pausad vid ett eventuellt SMS-utskick.
    En bild som visar text

Automatiskt genererad beskrivning
  • Precis som i Mspecs standardbudgivning behöver du lägga till Budgivare och nollbudare för att de ska få information i budgivningen. Se även vilka inställningar som finns nedan:
    1. Sätt inställningen Skicka information via SMS/email på respektive budgivare för att de ska få information och länk via SMS/email.

2. Genom att bocka i Tillåt automatiska bud hamnar eventuella inskickade bud direkt som aktiva i budlistan och SMS/email skickas ut till övriga budgivare och nollbudare (med inställningen) om det nya budet. Är alternativet inte ikryssat hamnar budet i karantän för mäklarens godkännande i budlistan

• Välj att manuellt lägga in det första budet för att SMS och länk ska skickas ut till alla som är med i budgivningen.

• Alternativt skicka ut ett välkomstmeddelande via knappen Kommunikation, för att möjliggöra för alla budgivare och nollbudare att själva lägga det första budet på objektet.

• När ett bud är verifierat via BankID syns det i budlistan.

• Du kan även se i budgivarens inställningar om budgivaren har verifierat ett lånelöfte.

Kom ihåg!

• Genom att klicka uppe i högra hörnet och på Mina inställningar i Mspecs kan du via Hantera profil, ställa in dina standardinställningar för dina budgivningar.

Med ett knapptyck i Inställningen för budgivningen kan du sedan hämta in dina standardinställningar.

Du kan även ha standardinställningar som automatiskt sätts på alla kontakter som läggs till i listan med Budgivare och nollbudare.

Bilden nedan visar hur du ska klicka för att göra dina standardinställningar:

En bild som visar text

Automatiskt genererad beskrivning

• Kommer snart!
     Markeringen på Hemnet ”Budgivning med BankID” kommer att läggas till i en av våra kommande releaser.