• Bostadsrättsförening - Nu går det att skriva ut en ”objektsbeskrivning” som visar all information på föreningen.

• Budgivning Dolda bud - Publikkrysset styr nu både om ett bud inte ska synas i budhistoriken samt om budsms ska skickas eller inte. Om kryssrutan är okryssad så syns inte budet i historiken samt inga meddelanden skickas till övriga budgivare. I budförteckningen som lämnas till köpare och säljare så kommer det dolda budet finnas med.

• Dokumentpaket

Det har skett en del förändringar i några dokument.

De av er som har dokumentpaket behöver därför uppdatera en del dokument i paketen.

Den som har Kontorsadmin eller juristbehörighet ska därför gå in i ”Dokumenthantering”.

Gå till ”Dokumentpaket” och klicka på de blåa, snurrande pilarna.

Då blir paketen uppdaterade med de senaste versionerna av dokumenten.

En bild som visar text

Automatiskt genererad beskrivning

• Förbered tillträde – systemet varnar om man glömt fylla i köparens bank.

• Gatuadressen föreslås nu alltid som uppdragsnamn.

• Kvitto – nu finns möjligheten att hämta kontraktsdatum eller tillträdesdag vid underskriften. Kvitto provision – Fältet ”Undertecknad har mottagit av” fylls nu i automatiskt när man väljer mottagare i mottagarfönstret.

• Likvidavräkningen – Bostadsrätt. Om tillträde sker så att månadsavgiften ska räknas av i likvidavräkningen, sker detta sedan tidigare med automatik. Ibland förekommer det att avgiften inte ska avräknas. Då kan man nu sätta 0 i rutan ”Köparens del av avgift”. Då sker ingen avräkning.

• Marknadsvärderingen – plats för fler tecken i fältet ”Spridning” samt ett fel rättat som kunde inträffa när man la till ett företag som beställare.

• Mina inställningar - Nu kan du som användare lägga in din titel i ditt användarkort.
    Den titeln kommer sedan att föreslås på dina objekt. Se bild:

• Projekt – vid import av filer sätts nu alla importerade filer som ”Visa på internet”. Det går även att lägga till eller byta handläggare på alla objekt i projektet via menyn.

En bild som visar text

Automatiskt genererad beskrivning

• Utlandsobjekt – Nu enklare att välja vilket land objektet ligger i. Finns under fliken uppdrag.

Nyheter:

Tambur

Vi lägger just nu ”sista handen” på kopplingen till Tambur. Håll utkik efter nästa nyhetsbrev så berättar vi mer.

BudID

Under våren och sommaren har vi jobbat med att integrera BudID i Mspecs. Inom kort kommer vi att kunna erbjuda er att sköta era budgivningar via BudID.