• Användare - Nu kan ni söka på inaktiva användare. Det blir då lättare att söka fram objekt på exempelvis mäklare som slutat. Använd ”tratt-symbolen”.

•  Budgivningen - "Redigera budgivare” är nu utökad med en Finansieringsruta. Där finns fler alternativ hur budgivaren tänker finansiera sitt köp. Det är också förberett för att kunna ta emot information om lånelöfte från exempelvis BudID, som är en kommande leverantör.

• Dokumentpaket - Det har skett en del förändringar i några dokument, framför allt tillägg i depositionsavtalen.

De av er som har dokumentpaket behöver därför uppdatera en del dokument i paketen.

Den som har Kontorsadmin eller juristbehörighet ska därför gå in i ”Dokumenthantering”.

Gå till ”Dokumentpaket” och klicka på de blåa, snurrande pilarna.
    Då blir paketen uppdaterade med de senaste versionerna av dokumenten.

• E-signering - Från 1 juli kan ni signera Förmedlingsuppdrag och Depositionsavtal digitalt.

Den nya fastighetsmäklarlagen och fastighetsmäklar­förordningen har nu utfärdats och träder i kraft den 1 juli 2021. En av nyheterna i lagen gör det möjligt att signera Förmedlingsuppdrag och Depositionsavtal elektroniskt via Verified.

För att komma direkt till vår manual om e-signering, klicka här: E-signering - allt ni behöver veta. I manualen kan ni som mäklare läsa mer om hur ni går tillväga för att använda er av e-signering. Vi har även listat alla de dokument som inte är godkända för e-signering.

Om ni har skapat kontorsegna dokumentmallar behöver ni aktivera E-signering på dokumenten för att signering digitalt ska fungera. Klicka här för vidare instruktion.

• Fakturor - Nu finns en mer tydlig sammanställning för att undvika felaktiga inbetalningar.

• Intagsbesök - Nytt datum fält för när du gjorde intagsbesöket.

Finns i uppdragsfliken.

• Likvidavräkningen - Förhandsgranskning av beräkningen visas på gemensamma, säljarens och köparens sida.

• Marknadsvärderingar
    Bostadsrätt - Anpassning till nya EUregler finns nu i värderingen. Om hiss finns, vem som är markägare, vilka uteplatser som finns, vad som ingår i avgiften, Kommande avgiftsjusteringar, annan beskrivning av avgiften.
    Lantbruk - Ytterligare anpassning för exempelvis småhusfält är nu dolda.
    Småhus - Anpassning till nya EUregler finns nu i värderingen. Vattenareal visas och räknas in i total areal.

• Projekt - Egna fält på projekt.

Går nu att lägga till för den som är licensadmin.
     Egna fält visas på projektet, längst ner i Grunddata.

• Tidseparerade visningar

Nu kan ni under Visningsdetaljer se hur många som är bokade på varje slot.
    Du kan också som användare styra om en slot ska visas som fullbokad på hemsidan.

Om du som användare lägger till en besökare och vill att platsen ska räknas bort från antal lediga platser på hemsidan så kan du kryssa i ”Räkna som bokad plats”. Då kommer antal lediga platser att minskas på visningen på hemsidan.

• Visning - Boka visning på internet

I bekräftelsemailet finns nu en länk där spekulanten kan avboka sig från visningen.