Tillåta dokument för e-signering

Innan ni kan använda er av e-signering i dokument ni skapat själva, behöver de aktiveras - följ stegen nedan.

Det är endast användare med jurist- och adminbehörigheter som kan aktivera ett dokument för e-signering.

Bra att veta!

Alla dokument är inte godkända att använda för e-signering. Nedan ser ni en lista över de dokument där det inte är möjligt att använda e-signering. Ni kan särskilja de som är godkända från de som inte är godkända genom att e-signeringsvalet inte finns på de dokument vi listat nedan.

- Uppdragsavtal

- Överlåtelseavtal

- Köpebrev

- Köpekontrakt

- Depositionsavtal (Från och med 1 juli 2021 är det okej att signera digitalt)

- Förmedlingsuppdrag (Från och med 1 juli 2021 är det okej att signera digitalt)

Aktivera e-signering på dokument ni skapat själva:

1. Klicka på moduler i den övre menyraden i Mspecs. Om du inte ser den övre menyraden, klicka på loggan uppe till vänster först.

2. Gå till "Dokumenthantering".

3. Klicka er in på dokumentet ni vill aktivera för e-signering.

4. I dokumentet klickar ni på den grå/vita rutan för att fälla ut sidomenyn på högersidan.

5. Fällt ut fliken "Inställningar".

6. Bocka i rutan "Tillåt e-signering".

7. Avsluta med att publicera dokumentet genom att klicka på pilen högst uppe till vänster ovanför dokumentet.

8. Dokumentet är nu klart att använda med e-signering.

Klicka på länken för att komma till handledningen där vi går igenom allt du behöver veta kring e-signering: https://mspecs.freshdesk.com/a/solutions/articles/13000081569