Den här manualen är för alla som använder Mspecs premium-hemsida.  Vill ni komma till manualen för Mspecs standardhemsida klicka här: https://mspecs.freshdesk.com/a/solutions/articles/13000007195.

Mspecs premium kostar 550kr/mån exkl. moms, ni får då en modern hemsida med mer innehåll än i Mspecs standardhemsida. Klicka på länken för att se hur vår Mspecs premium-hemsida ser ut: https://master.mspecsweb.se/sites/mspecslive/

Om ni är intresserade av att skaffa en premium-hemsida kan ni kontakta oss på support@mspecs.se

INLEDNING

Börja med att ta en titt på Mspecs demo-sida för att få en idé över vilka bilder ni behöver ta fram samt vad ni vill skapa för texter till vardera sida. Alla bilder ni ser på hemsidan ligger automatiskt inlagda på er premium-sida och dessa går bra att behålla. Länk till demosidan: https://master.mspecsweb.se/sites/mspecslive/

Ni kan lägga in bilder på alla sidor förutom: Till Salu, Sålda & GDPR.

Tips, bildstorlek:

Vi rekommenderar att huvudbilderna bör vara 2500-3000px breda. Bilderna bör ha en vågrät orientering, dvs bredare än höga. Bilderna bör inte vara för stora då det kan påverka laddningstiden på sidan. Ett exempel på en för stor bild är en som är 7000px bred. Ett förslag på bildstorlek är 2560x1200.

SAKER ATT TÄNKA PÅ:

1. Säg inte upp ert domännamn, om ni vill behålla er url/adress. Det är endast er hemsida som ska sägas upp.

2. Om ni hade en egen domän/hemsida innan ni uppgraderade till premium behöver ni uppdatera era länkar under era inställningar samt på era redan publicerade objekt. Instruktioner till detta hittar ni längst ner i manualen.

3. När ni publicerar bilder till era objekt behöver huvudbilden numera ha en upplösning på 2400-3000px breda (förslag på bildstorlek är 2560x1200), detta för att bilden även används som header (se bilden nedan).

BÖRJA REDIGERA

För att kunna redigera hemsidan behöver ni ha administratörsrättigheter i er licens.

Om ni inte ser valet "företagsinställningar" under er profil behöver ni kontakta en kollega för att se vem som har admin-behörighet.

För att komma till era hemsideinställningar:
1. Klicka på profilbilden/figuren ovanför ert namn uppe i högra hörnet i Mspecs.

2. Klicka på "Företagsinställningar" i menyn:

3. Klicka på fliken "Hemsideinställningar":

FÄRGER

På första sidan kan ni ändra färger på olika delar av er hemsida, om inga ändringar görs behåller man originalfärgerna.

Ändra färg

1. När ni klickar på den del ni vill ändra färg på, öppnas ett nytt fönster.
2. Klicka i fältet "färgvärde" för att få fram en ruta där ni kan välja färg. Vet ni redan vilket HEX-värde er färg har kan ni skriva in den manuellt.

När ni är nöjda med era ändringar kan ni klicka på knappen "Uppdatera hela hemsida" för att se resultatet:

Gå till hemsidan genom att klicka uppe i högra hörnet och på "Bolagets hemsida":

SIDOR

Under fliken "Sidor" kan ni lägga till innehåll på de olika sidorna på er hemsida samt byta ut GDPR-informationen.

GDPR-information

Ni kan själva välja om ni vill ha kvar Mspecs egna GDPR-information eller om ni vill länka till en egen sida.

Om ni vill ha en egen länk klistrar ni in url:en i fältet nedan.

De olika sidorna ni kan lägga in eget innehåll på är:

1. När ni klickar på en av sidorna under era hemsideinställningar öppnas ett nytt fönster.

2. I fältet Sidtext skriver ni in önskat innehåll. Ni kan här skapa rubriker, fet stil samt lägga in länkar med hjälp av HTML-koder som finns inlagda från början på samtliga sidor. Om ni inte längre har kvar dessa koder kan ni återskapa dem genom stegen nedan.

Om ni önskar att lägga till eller ta bort utlandsfliken på hemsidan, hanteras det under "Sidor" genom att lägga till Utland:

Om ni önskar att ta bort Utlandsfliken, tas den bort via kugghjulet nere till höger:

Rubrik

Om ni vill ha en mer tydlig rubrik börjar ni meningen med <h1> skriver er text och sedan avslutar med </h1>

Nedan ser ni hur detta ska se ut skrivet i en mening:

Ni får då en tydlig rubrik, se exemplet nedan:

För er som har HTML-kunskaper kan ni redigera innehållet lite extra med inline-styling.

Länkar

Önskar ni länka till en hemsida i er text lägger ni in följande:

<a href="https://www.mspecs.se" target="_blank">länkar</a> .

Här blir då ordet "länkar" klickbart och leder i detta fallet användaren till www.mspecs.se.

Nedan ser ni hur detta ska se ut skrivet i en mening:

Då blir utfallet som nedan vid publicering på er hemsida, där ordet "länkar" är klickbart:

Fet stil

Vill ni markera en viss text på er sida kan ni välja att göra det med fet stil. Ni skriver då <b> innan texten ni önskar göra med fet stil och avslutar sedan med </b>.

Nedan ser ni hur detta ska se ut skrivet i en mening:

Utfallet på hemsidan:

3. Ni kan även lägga till en bild på sidan genom att klistra in en URL till bilden eller klicka på "Välj bild" för att hämta från er hårddisk.

Bildstorlek

Vi rekommenderar att huvudbilderna bör vara 2500-3000px breda. Bilderna bör ha en vågrät orientering, dvs bredare än höga. Bilderna bör inte vara för stora då det kan påverka laddningstiden på sidan. Ett exempel på en för stor bild är en som är 7000px bred. Ett förslag på bildstorlek är 2560x1200. Ovan ser ni hur en av sidorna ser ut med en bild i rätt storlek.

När ni är nöjda med era ändringar kan ni klicka på knappen "Uppdatera hela hemsidan" för att se resultatet:

Gå till hemsidan genom att klicka uppe i högra hörnet och på "Bolagets hemsida":

WEBBMALL

I fliken webbmall kan ni ändra inställningar för menyn, hur objekten ska visas och om ni önskar ett sökfält.

Fastighetens objektstyp

Här bestämmer ni hur ni vill att objekten ska visas, som objektslista eller objektsrutnät.

Den här inställningen bestämmer hur objekten visas på både startsidan-, till salu- och sålda-sidan.

1. Objektslista - Objekten visas i en lista efter varandra.

2. Objektsrutnät -  Flera objekt visas på rad:

Sökfältet

1. Dölj alltid sökfältet - sökfältet markerat med en röd ruta nedan kommer att döljas.

2. Visa alltid sökfältet - ni kan söka efter objekt via text i sökrutan, sortera via objekttyp samt visa stora bilder / lista.

Uppdragsfiler

Ni kan välja att visa eller dölja ett filter på till salu-sidan där användaren kan sortera på objektstyp.

Menyrubrik

1. Dölja alltid - Logotypen och menyraden döljs på hemsidan (alternativ för dig som valt att använda vår hemsida i en s.k. iframe).

2. Visa alltid - Logotyp och hela menyraden kommer att visas på hemsidan:

3. Visa alltid logo - Endast Logotypen visas högst upp:

När ni är nöjda med era ändringar kan ni klicka på knappen "Uppdatera hela hemsidan" för att se resultatet:

Gå till hemsidan genom att klicka uppe i högra hörnet och på "Bolagets hemsida":

LOGGA

Om ni vill att logotypen på din Mspecs-hemsida ska länka er vidare till en annan sida, kan ni lägga till den webbadressen i fliken "Logga".

Klicka på "Lägg till" och klistra in länken dit ni vill komma via logotypen på hemsidan:

När ni är nöjda med era ändringar kan ni klicka på knappen "Uppdatera hela hemsidan" för att se resultatet:

Gå till hemsidan genom att klicka uppe i högra hörnet och på "Bolagets hemsida":

FOOTER

Informationen längst ner på er hemsida.

Bilden nedan visar vad ni kan ändra i er footer: Företagsnamn (1), besöksadress (2), mejladress (3) samt växelnummer (4).

För att göra ändringarna går ni in på era företagsinställningar under er profil högst upp i det högra hörnet i Mspecs och fäller sedan ut fliken företagsinställningar - se skärmdumpen nedan. Här fyller ni i önskade uppgifter för företagsnamn (1), adress (2), mejl (3) samt växelnummer (4).

Kom ihåg!

Detta är inte information specifikt för er hemsida. Dessa uppgifterna ändras överallt i Mspecs: Dokument, hemsida, objektbeskrivningar etc.

Gå till hemsidan genom att klicka uppe i högra hörnet och på "Bolagets hemsida":

KONTAKT

Redigera kontaktinformation

Om ni vill ändra informationen i den röda rutan på bilden nedan, följer ni samma instruktioner som punkten ovan "FOOTER".

Visa kontaktpersoner

För att bestämma vilka användare som ska synas på er hemsida går ni in på "hantera användare" och bockar i eller ur rutan "visa på internet".

Visa bild på kontaktperson

Om ni vill att en bild ska synas på er eller en kollegas kontaktbild under kontakt-sidan behöver den laddas upp.

Ni (eller er kollega) börjar med att klicka på "Mina inställningar" under profilen uppe i högra hörnet, klicka sedan vidare till användare.

Gå till fliken "Extra information", klicka sedan på den lilla pilen för att ladda upp en bild från datorn.

Gå till hemsidan genom att klicka uppe i högra hörnet och på "Bolagets hemsida":

UPPDATERA LÄNKAR

Om ni hade en egen hemsida/domän innan ni beställde premium behöver ni uppdatera era URL:er samt se till att era redan publicerade objekt har uppdaterade länkar (gäller inte er som använde Mspecs standardhemsida).

URL:er i företagsinställningar

Dessa ändrar ni genom att klicka på företagsinställningar, företagsinställningar igen och sedan "visa avancerade inställningar".

Innan "/wp-admin" ska er grund-URL (ex. minhemsida.se) finnas i länkarna nedan.

Ett exempel: minhemsida.se/wp-admin/admin-ajax.php?action=mspecsapi&api=cache&clear=all&token=1

URL för att uppdatera hela hemsidan: /wp-admin/admin-ajax.php?action=mspecsapi&api=cache&clear=all&token=1
URL för att uppdatera uppdrag på hemsidan: /wp-admin/admin-ajax.php?action=mspecsapi&api=cache&clear=deal&deal={{dealId}}&token={{token}}
URL för att visa objekt på hemsidan: /wp-admin/admin-ajax.php?action=mspecsapi&api=dealPage&deal={{dealId}}
URL för att uppdatera bud på hemsidan:  /wp-admin/admin-ajax.php?action=mspecsapi&api=cache&clear=bidding&bidding={{biddingId}}&token={{token}}
URL för att visa objektets bilder på hemsidan: /wp-admin/admin-ajax.php?action=mspecsapi&api=dealImage&deal={{dealId}}

Uppdatera länkar på marknadsplatser

Ni behöver se till att era publicerade objekt har de rätta länkarna till er nya hemsida på respektive marknadsplats.

Gå in på "Marknad" -> "Publicera" -> sedan in på valfri marknadsplats. Hämta därefter ny uppdragsdata och publicera på nytt.

Exemplet nedan visar hur detta ser ut i Hemnet-plattformen:

1. Klicka på "Fastighetsinformation".

2. Klicka på "Hämta uppdragsdata".

3. Dubbelkolla så att URL:en nu har ändrats till er nya adress.

Sedan kan ni spara och publicera.