För att kunna redigera er hemsida behöver ni ha administratörsrättigheter i er licens. Om ni inte kommer åt era företagsinställningar behöver ni kontakta en kollega med dessa behörigheterna alt. kontakta supporten.

BÖRJA REDIGERA

För att komma till era hemsideinställningar:
1. Klicka på profilbilden/figuren ovanför ert namn uppe i högra hörnet i Mspecs.

2. Klicka på "Företagsinställningar" i menyn:

3. Klicka på fliken "Hemsideinställningar":

FÄRGER

På första sidan kan ni ändra färger på olika delar av er hemsida, om inga ändringar görs behåller man originalfärgerna.

Ändra färg

1. När ni klickar på den del ni vill ändra färg på, öppnas ett nytt fönster.
2. Klicka i fältet "färgvärde" för att få fram en ruta där ni kan välja färg. Vet ni redan vilket HEX-värde er färg har kan ni skriva in den manuellt.

När ni är nöjda med era ändringar kan ni klicka på knappen "Uppdatera hela hemsida" för att se resultatet:

Gå till hemsidan genom att klicka uppe i högra hörnet och på "Bolagets hemsida":

SIDOR

Under fliken "Sidor" kan du lägga till innehåll på de olika sidorna på din hemsida.

De olika sidorna du kan lägga in eget innehåll på är:

1. När ni klickar på en av sidorna under era hemsideinställningar öppnas ett nytt fönster.

2. I fältet Sidtext skriver ni in önskat innehåll.

3. Ni kan även lägga till en bild på sidan genom att klistra in en URL till bilden eller klicka på "Välj bild" för att hämta från er hårddisk.

När ni är nöjda med era ändringar kan ni klicka på knappen "Uppdatera hela hemsidan" för att se resultatet:

Gå till hemsidan genom att klicka uppe i högra hörnet och på "Bolagets hemsida":

WEBBMALL

I fliken webbmall kan ni ändra inställningar för menyn, hur objekten ska visas och om ni önskar ett sökfält.

Fastighetens objektstyp

Här bestämmer ni hur ni vill att objekten ska visas, som objektslista eller objektsrutnät.

Den här inställningen bestämmer hur objekten visas på både startsidan-, till salu- och sålda-sidan.

1. Objektslista - Objekten visas i en lista efter varandra:

2. Objektsrutnät -  Flera objekt visas på rad:

Sökfältet

1. Dölj alltid sökfältet - sökfältet markerat med en röd ruta nedan kommer att döljas.

2. Visa alltid sökfältet - ni kan söka efter objekt via text i sökrutan, sortera via objekttyp samt visa stora bilder / lista.

Menyrubrik

1. Dölja alltid - Logotypen och menyraden döljs på hemsidan (alternativ för dig som valt att använda vår hemsida i en s.k. iframe).

2. Visa alltid - Logotyp och hela menyraden kommer att visas på hemsidan:

3. Visa alltid logo - Endast Logotypen visas högst upp:

När ni är nöjda med era ändringar kan ni klicka på knappen "Uppdatera hela hemsidan" för att se resultatet:

Gå till hemsidan genom att klicka uppe i högra hörnet och på "Bolagets hemsida":

LOGGA

Om ni vill att logotypen på din Mspecs-hemsida ska länka er vidare till en annan sida, kan ni lägga till den webbadressen i fliken "Logga".

Klicka på "Lägg till" och klistra in länken dit ni vill komma via logotypen på hemsidan:

När ni är nöjda med era ändringar kan ni klicka på knappen "Uppdatera hela hemsidan" för att se resultatet:

Gå till hemsidan genom att klicka uppe i högra hörnet och på "Bolagets hemsida":