I lagtexten ang. medgivande benämns det som samtycke, medgivande finns inte nämnt. P.g.a av det har Mäklarsamfundets jurister bestämt sig för att ändra namnet på detta dokument från "Medgivande" till just "Samtycke".

Först börjar ni med att lägga in en signatur för samtycket, därefter går ni vidare till dokumentet.

1. Gå in på säljarfliken i vänstermenyn.

2. Klicka upp säljaren ni vill lägga till ett samtycke på.

3. Stanna på fliken grunddata och skrolla ner till ni ser "Samtycke".

4. Klicka på plusset för att lägga till.

5. Fyll i namnet under "Signatur".

6. Klicka på spara.

Skapa dokumentet:

1. Gå till dokumentfliken i vänstermenyn på ert objekt.

2. Lägg till ett nytt dokument.

3. Sök på samtycke för att få fram dokumentet.

4. Klicka på gemet, "Grupp", för att välja vilken formulering som passar er bäst.

5. Ni väljer bland de olika formuleringarna genom att klicka på pilen längst till höger i fälthanteraren.

Om ni har flera säljare behöver ni bocka ur den säljare som inte ska vara med i dokumentet.

Underskrifter:

Ni kan nu se att samtyckessignaturen vi la in på kontaktkortet hamnar under signatur.

Om ni vill redigera namnet eller lägga till ort och datum  följer ni stegen nedan:

1. Klicka i den gula rutan, bredvid "Medgivare".

2. Fäller ut fliken på säljaren ni lagt in samtycker under (i exemplet nedan är det "Louis Säljare".

3. Under rubriken "Samtycke" kan ni redigera signaturen även lägga till ort och datum.