Innan man kan börja förmedla objekt i Mspecs behöver en del inställningar utföras.

Klicka på "Avataren" uppe i högra hörnet när du har loggat in i systemet:

Börja med företagsinställningar.

Mer detaljerad information om respektive fält i företagsinställningar finns här.

Börja med att kontrollera och komplettera uppgifter i företagsinställningarna:

Exempel på hur företagsinställningar ser ut:

Klicka på den "svarta uppåtpilen" för att lägga in din logotyp i Mspecs:

Klicka på "Visa avancerade inställningar" för att justera länkning till Hemsida m.m.
Använder ni vår hemsidestandard behöver ni inte ändra några länkar. Har ni däremot byggt en egen hemsida behöver ni byta ut de länkar som finns på högersidan i bilden nedan:

OBS: Om ni använder en egen hemsida och inte vår standardhemsida är det viktigt att fylla i "Teknisk kontakt" ovan, dit skickar vi information om kommande uppdateringar av systemet som kan komma att påverka er hemsida.

Om ni har övriga frågor kontakta support@mspecs.se så hjälper vi er vidare.

Dokumentinställningar

• Under fliken dokumentinställningar lägger du till din logga som kommer att finnas på alla dokument i systemet (klicka på den lilla gråa ikonen med en pil upp).
  • Du kan även bestämma vilken färg du vill ha på dokumentens rubrik.Klicka i fälten "Tryckfärg i HEX" och "Dokument överskriftsfärg i HEX" för att få fram en färgkarta. Resultatet ser du vid "förhandsgranskning färger".
  • Sidfoten som skrivs in i dokumentinställningar hamnar längst ner på alla blanketter och kontrakt m.m.
  • Det som du väljer i fältet "Visa i sidfot" kommer att skrivas med i sidfoten på dokument.
  • Du kan ställa in om du vill att Brev, kvitton ska anpassas efter fönsterkuvert med höger eller vänsterfönster som standard.
  • I fältet "Print City" skriver du in vilken ort som ni oftast skriver kontrakt i. Då kommer orten upp som standard i fönstret för "ort och datum i signaturer".

Hemsideinställningar

Har du Mspecs standardhemsida så kan du göra en del inställningar. Klicka här för att läsa mer.

Har du en egen hemsida som är skapad av t.ex. en webbyrå, så rekommenderar vi att ni ringer vår support för komma fram till bästa lösningen för er att publicera uppdragen på er hemsida.

Externa tjänster

Här lägger du in inloggningsuppgifter till de olika marknadsplatserna, läs mer om det i manualen.

Första gången du ska göra en överföring till Hemnet behöver du i samband som att du gör din första överföring kontakta Hemnet. Detta innebär att du behöver göra din första överföring under de tider som Hemnets kundtjänst har öppet. Efter att du har gjort din första överföring ringer du till Hemnet och berättar att du nu använder ”Mspecs” som mäklarsystem. Hemnet gör de nödvändiga korrigeringarna som behövs för att första överföringen ska lyckas.

Under fliken Blocket fyller du i ev. BlocketID. Om du ej kan ditt BlocketID, maila support.bostad@blocket.se så hjälper de dig. Utan Blocket ID fungerar ej överföringen.

Det är viktigt att fylla i all information under fliken externa tjänster på de marknadsplatser du vill använda dig av.

Egna fält

Under fliken egna fält kan du lägga till fält som kommer att finnas i varje objekt du skapar. Du använder dessa fält endast för att du som mäklare ska komma ihåg vissa saker. Det är alltså ingen information som kommer att följa med ut i objektsbeskrivning eller annonsering. Om du har en egen webbyrå som tar hand om er hemsida så kan dom oftast plocka upp egna fält om det önskas.

Kontorsinställningar

Har du fler än ett kontor så ska du lägga in dom här. Kontorsinställningar finner du genom att klicka på ditt namn uppe i högra hörnet och sedan välja "Kontorsinställningar" i menyn som dyker upp.

Klicka på "lägg till" och det är bra att börja med att lägga in ”Huvudkontoret”.

Lägga in användare

När du ska lägga in en ny användare klickar du på ”Hantera användare”.

Klicka på knappen "lägg till ny användare".

Välj roll på den nya användaren (Användare = Mäklare), fyll sedan i ett lämpligt användarnamn. Det är användarnamnet man använder när man loggar in i Mspecs tillsammans med lösenordet.

Bolagsadministratör kommer åt allt i systemet t.ex. inställningar.

Mäklare kommer åt allt utom inställningar.

Om företaget har fler kontor så kan du också ange på vilket kontor användaren jobbar.