Allmänt

Under delen marknad i vänstermenyn i objektet administrerar ni allt som har med marknadsföring att göra. Här fylls säljande beskrivningar i, fönsterskyltar finns för utskrift, publicering av objekt till hemsida och andra marknadsplatser.

Mäklarjournalen

Under varje flödessteg i Mspecs finner ni en flik för mäklarjournalen och den är uppbyggd så att man ska gå in och bocka i när uppgifter är utförda. Då registreras dagens datum.

Genom att trycka på plustecknet kan du ändra om du utfört uppgiften en annan dag, lägga till en kommentar eller bifoga filer t.ex. vid en ID-kontroll.

Den fullständiga mäklarjournalen skriver ni ut genom att gå till knappen i vänstermenyn på objektet.

Marknad

Under fliken marknad beskriver ni objektet med en rubrik, en kort- och en lång säljande beskrivning.

Tänk på att bocka i rutorna för godkännande om ni önskar använda slutpris eller bostadsförsäljningen i marknadsföring.

Fönsterskyltar

Välj fönsterskylt

I nästa steg finns olika utskriftsval.

Välj stående eller liggande fönsterskylt.

Du kan bl.a. välja att skriva ut med kort- eller lång säljande beskrivning och välja om en QR-kod önskas på skylten.
QR-koden gör att spekulanter kan ”Scanna in” objektet med mobilen och då länkas vidare till objektsbeskrivningen (alternativet fungerar endast om ni använder Mspecs objektsbeskrivning på er hemsida).

Tryck sedan på skriv ut och en ny flik öppnas i webbläsaren med PDF:en. Utskriftsalternativen kan variera beroende på vilken dator och webbläsare ni använder, ofta går det att högerklicka på PDF:en och sedan välja ”skriv ut”.

Tidningsannonser

Under tidningsannonser kan ni lägga in annonser och skicka till den lokala tidningen.
Tryck på ”lägg till” för att skapa annonsen:

Välj ett annonsdatum, skriv en rubrik, välj en bild från uppdraget samt skriv en text.

Du kommer automatiskt få in information om objektet i textfältet men det går bra att redigera.

Klicka på ”lägg till” för att spara annonsen.

För att skicka iväg annonsen behöver ni klicka på kugghjulet och sedan välja ”Skicka e-post” eller ”ladda ner PDF”.

Visningsdetaljer

Tryck på den blå knappen ”lägg till visning”:

Där kan du sedan välja mellan olika alternativ för typ utav visning. Markera det alternativet du önskar och fyll sedan i uppgifterna och klicka på "spara"

Publicera

Hemsida

Klicka på ”Marknad” i vänstermenyn, öppna fliken Publicera.

När man kommer till denna vy finns det två sätt att publicera till hemsidan.

Man ser antingen alternativ 1 eller 2.

Om du har vy 1: Klicka på "Publicera på hemsida" Du kan även klicka i "Länk till säljarens sida för objektsbeskrivningens godkännande" om du vill skicka till säljaren för granskning av annons.

Vy 2: Klicka på kugghjulet och välj hur du vill publicera bostaden. Som Kommande, Till salu, Såld eller som en Förhandsgranskning. Förhandsgranskning använder du när du vill få en länk att skicka till säljaren för granskning.

"Länk till säljarens sida för OB beskrivningsgodkännande", gör att ni endast kommer åt objektet via denna länk.

Detta kan ni göra om ni vill skicka en "förhandsgranskning" till säljaren innan ni publicerar skarpt på hemsidan.

Klicka på "Länk till objekt på hemsidan", då öppnas ett nytt fönster och du kan kopiera länkadressen och skicka till exempelvis säljaren.

Gör du ändringar i objektet efter att du publicerat på hemsidan första gången, måste du trycka på ”Uppdatera hemsida” eller "Uppdatera" beroende på vilken vy du har (Visas först när du har publicerat bostaden) för att den nya informationen ska komma ut i annonsen.

Om det inte fungerar att publicera kan det vara en företagsinställning som saknas. Kontakta Mspecs support för att få hjälp.

För att kunna publicera ditt objekt på marknadsplatserna rekommenderar vi att först publicera objektet på din hemsida.

Efter publiceringen på hemsidan kan ni fortsätta att publicera på de andra marknadsplatserna.

Hemnet & blocket

Läs mer om hur ni publicerar på Hemnet och Blocket i den separata manualen som finns i vår kunskapsdatabas på http://support.mspecs.se/

Dokument

- Klicka på ”Lägg till dokument” för att söka och lägga till aktuellt dokument.

- Har ni skapat dokumentpaket som ni vill lägga till klicka då på ”Lägg till dokumentpaket”.

- Klicka på ”Kvitto” för att skapa t.ex. Kvittens – handpenning, kvittens – provision eller annan kvittens.

- Klicka på ”Brev” för att t.ex. skicka kallelser.

- Klicka på ”faktura” för att skapa en faktura.

- För att göra en värdering, klicka på ”marknadsvärdering”.

Gör följande för att bifoga ett dokument till uppdraget:

• Du kan söka på önskat dokument i det översta sökfältet.
  • Klicka på ”Lägg till dokument” för att bifoga dokumentet till objektet.
  • Genom att klicka på ”Lägg till och öppna” så lägger du till dokumentet och öppnar samtidigt redigeringsvyn för att börja göra ändringar.
  • Kryssa ner fönstret uppe i högra hörnet i fönstret, när du lagt till alla dokument du behöver.

För mer information om hur du redigerar dina dokument, läs ”Lägg till och redigera dokument”, klicka här.

Filer

Här kan du lägga till olika filer till ditt objekt.
För att lägga till en fil klicka på ”Lägg till” i det vänstra hörnet alternativt dra filen och släpp i det vita området.

När du klickat på ”Lägg till” kan du välja att hämta filer som är inlagda på licensen alternativt från hårddisken.

Tjänster

Här hittar du de leverantörer som är kopplade till Mspecs och kan beställa olika tjänster.