Intag - Flikar

Inne i objektet finner ni processtegen i vänstermenyn – Börja med intag för att följa flödet.

Tryck sedan på respektive flik för att börja arbeta med objektet.

Lägga till BRF

Om ni har skapat en bostadsrätt rekommenderar vi er att skapa en BRF i systemet, som ni sedan kan koppla ihop med bostadsrätten.

1. Gå till moduler i den övre menyraden och välj ”bostadsrättsförening”.

2. Tryck på knappen ”Ny BRF” uppe i högra hörnet.

3. Fyll i namn på BRF och organisationsnummer och tryck sedan på ”skapa”.

4. Ett fönster öppnas där ni fyller i information om bostadsrättsföreningen. Där finns sex stycken flikar där ni kan fylla i information och bifoga filer.

5. Vi rekommenderar att ni lägger till ”byggnader” i föreningen för att få med så mycket information som möjligt till uppdraget. Det kan vara bra ifall föreningen har flera hus och i ena huset finns det hiss men inte i det andra, samt för att skriva in energideklarationen som är olika för varje byggnad.

Övrigt: Genom att trycka på knappen ”Sätt som uppdaterad” under fliken grunddata kommer ni kunna se när ni senast uppdaterade innehållet i föreningen.

Lägga till nytt uppdrag

1. Tryck på knappen ”nytt uppdrag” uppe i högra hörnet i flödesvyn, som ni ser när ni precis loggat in i systemet.

2. Välj att hitta via lantmäteriet, leta i ditt BRF-register eller välj att fylla i formuläret manuellt.

2a, ”Hitta via lantmäteriet”.

Fyll i kommun och Adress eller fastighetsbeteckning och tryck sedan på ”hämta”.

I listan som kommer upp måste ni välja den fastighet ni vill göra ett lantmäteriutdrag på.

Tryck på knappen

och informationen kommer automatiskt in i det nya objektet. Fastighetsutdraget finner ni under ”dokument” i vänstermenyn på objektet och sedan fliken ”filer”.

2b, ”Leta BRF i registret”.

Fyll i namnet på föreningen ni vill hämta från ert egna BRF register, tryck sedan ”Hämta”. Ni får upp bostadsrättsföreningen nedanför. Tryck på den föreningen ni vill koppla samman med ert objekt.

Det går även bra att söka på ORG.nr eller adress till BRF:en.

Om ni har lagt till olika byggnader i BRF:en, får ni även välja vilken byggnad objektet tillhör.
Tryck  "välj" på den byggnaden objektet tillhör.

2c, ”Fyll i formuläret manuellt”.

Mäklarräkenskap

Ni kan fylla i provisionen antingen under intag i vänstermenyn och sedan provision eller längre ner i vänstermenyn på objektet:

Eller

1. Gå till mäklarräkenskap i vänstermenyn.
  2. Tryck sedan på fliken provision.
  3. Välj om ni ska ha ”fastprisuppdrag”, ”provision” eller fastprisuppdrag med provision”.

Övrigt:

Viktigt att ändra i redigeringsvyn i förmedlingsuppdraget om ni har arvode eller provision, så systemet förstår vilka siffror som ska hämtas in.

Intagsblanketter

Lägg till nytt dokument:

1. Tryck på intag i vänstermenyn på objektet.
  2. Gå till fliken ”DOKUMENT”.
  3. Tryck på knappen ”LÄGG TILL DOKUMENT”

4. Ni kan söka på önskat dokument i sökfältet.
  5. Tryck på ”LÄGG TILL DOKUMENT” för att bifoga dokumentet till objektet.
  6.  Kryssa ner fönstret när ni lagt till alla dokument som behövs i Intaget/förmedlingen.

För mer information om hur ni redigerar dokument, läs ”Handledning dokument” i vår kunskapsdatabas.

http://support.mspecs.se/

Övrigt

Pris, uppdragstid, status, nyproduktion, utland mm. fyller ni i under ”Uppdragsinfo” i vänstermenyn.

Under objektsinfo i vänstermenyn fyller ni i all annan information om objekt som skapar objektsbeskrivningen.

Se vår kompletta manual nedan.