Första gången du ska göra en kapitalvinstberäkning i Mspecs måste du göra några inställningar:

1. Installera Adobe reader: http://get.adobe.com/se/reader/

2. Öppna en ny flik webbläsaren och klistra in-> Chrome://plugins <- i webbadressfältet.

3. - Om du använder PC: Inaktivera ”Chrome PDF viewer”.

- Om du använder Mac: Inaktivera ”Chrome PDF viewer” OCH "Adobe PDF viewer"

4. Starta om Chrome.

Gå till Intag i vänstermenyn på objektet och sedan till Kapitalvinst-fliken, där får du upp de blanketter du behöver för just den objektstypen du är inne i.

Nu kommer blanketten att laddas ner till din dator och när du trycker på den, så kommer den att öppnas i Adobe Reader:

Nu kan du fylla i och komplettera med information i kapitalvinstberäkningen genom att sätta muspekaren i de blå fälten.

När du skrivit klart din kapitalvinstberäkning är det viktigt att du sparar ner den som PDF på din dator (den kommer inte att sparas som en fil i objektet).

Just nu är inte all kapitalvinstinformation kopplad till K-blanketten vid utskrift.

Uppskovsberäkning med koppling till K-blanketter saknas i dagsläget men planeras att införas i Mspecs.

Så snart vi får uppdaterade blanketter för 2016 från Skatteverket kommer vi att koppla kapitalvinsten med blanketterna. Än så länge behöver du fylla i dem manuellt.