Publicera projekt på Hemnet

1. Menyraden är flyttad till vänster sida av Hemnet-formuläret. Gå igenom alla delar i menyn för att kontrollera uppgifterna.
    För att kunna publicera bostäder måste projektet sparas först (5).
    Gå in under "bostäder" för att välja vilka bostäder som ska publiceras till Hemnet.

2. Sidan är uppdelad i två listor, "Publicerade bostäder" och "Ej publicerade". Klicka på publicera (2) för att flytta objektet till listan med "publicerade bostäder".

3. Alla objekt som läggs till under "Publicerade bostäder" kommer att finnas med i projektet på Hemnet.
    Du har möjlighet att välja fem huvudbostäder (3), de bostäderna kommer även att vara sökbara utanför projektet som fristående annonser.
    Markera med krysset under "Huvudbostad" vilka fem det är. Klicka sedan på spara. Observera att efter du publicerat en bostad men sedan vill ändra för att publicera en ny Huvudbostad, så går det inte att få ett nytt publiceringsdatum om den en gång tidigare varit publicerad på Hemnet. Ska den nya huvudbostaden få ett nytt publiceringsdatum så behöver den vara opublicerad tills du bockar i rutan för Huvudbostad.

4. Klicka på knappen "Gå till uppdrag" på de valda huvudbostäderna för att kontrollera den separata Hemnet-publiceringen i objektet (klicka på marknad i vänstermenyn-fliken publicera och Hemnet-knappen), till exempel bildordning, visningar och att allt ser bra ut, där kan du klicka på publicera än en gång för att eventuella ändringar ska skickas till Hemnet.

5.  Klicka på "spara" för att huvudbostäderna ska sparas och om du inte vill publicera projektbeskrivningen på Hemnet ännu. Vill du publicera projektbeskrivningen, klicka på publicera.

6. Om du vill uppdatera annonserna på Hemnet med ny information efter en första publiceringen kan du klicka på "Publicera igen". Det går lika bra att använda knappen "Gå till uppdrag" och uppdatera Hemnetannonsen via objektets publicering.

7. Klicka på "avpublicera" när hela annonsen ska avpubliceras.
    När projektet avpubliceras måste alla bostäder också avpubliceras. Det går alltså inte att ha huvudbostäderna kvar som fristående annonser när projektbeskrivningen är avpublicerad.

Fristående bostäder är ett koncept från den gamla Hemnet publiceringen där man kunde publicera dubbletter av fastigheter. En fastighet kunde publiceras ihop med projektet och så kunde man publicera samma fastighet utanför projektet. Detta är nu ersatt av "Huvudbostad". Vi råder er därför att avpublicera alla fristående bostäder och använda er av "Huvudbostad" (3) istället.