Kontorsadministratör

Med behörigheten kontorsadministratör på din användare kan du lägga till områdesbeskrivningar på kontorsnivå som alla användarna på det valda kontoret får tillgång till.

1. Klicka på ditt namn uppe i högra hörnet i Mspecs och sedan på kontorsinställningar i menyn,
  2. klicka in dig på önskat kontor,
  3. klicka på "områdesbeskrivningar" i den övre delen av kontorsinställningarna och sedan på "lägg till" för att lägga till ett nytt område.
  4. När du har klickat på "Lägg till" har möjlighet att skriva in områdets namn samt beskriva området.
  5. När du ska spara din områdesbeskrivning har du möjlighet att lägga till en bild.
    För att ladda upp områdesbeskrivningen med en bild, klicka på "Lägg till och ladda upp bild", annars bara "Lägg till":

Bolagsadministratör

Som bolagsadministratör i licensen kan du lägga till områdesbeskrivningar som blir tillgängliga för samtliga kontor och användare i licensen.

För att lägga till områdesbeskrivningar på licensnivå klickar du enligt följande:

1. Klicka på ditt namn uppe i högra hörnet i Mspecs och sedan på företagsinställningar i menyn,
  2. skrolla ner till fliken områdesbeskrivningar,
  3. klicka på knappen "lägg till" för att lägga till ett nytt område.
  4. När du har klickat på "Lägg till" har möjlighet att skriva in områdets namn samt beskriva området,
  5. när du ska spara din områdesbeskrivning har du möjlighet att lägga till en bild.
    För att ladda upp områdesbeskrivningen med en bild, klicka på "Lägg till och ladda upp bild", annars bara "Lägg till":

Lägga till områdesbeskrivning i ett uppdrag:

Öppna upp ett uppdrag/objekt i Mspecs där du vill lägga till en områdesbeskrivning och klicka enligt följande:

1. Klicka på Objektsinfo i vänstermenyn,
  2. skrolla ner bland flikarna i mitten av vyn, och klicka på "Närområde",
  3. klicka på knappen "Sök områdesbeskrivning",
  4. välj den beskrivning du vill lägga till i uppdraget.
    Informationen läggs till i fältet "Områdesbeskrivning" i fliken Närområde, där finns också möjlighet att lägga till "Övriga områdesbeskrivningar":

5. I objektsbeskrivningen kan du välja att få med områdesbeskrivningen vid utskrift, genom att lägga till "områdesbeskrivning" i utskriftsvalet: