1. Gå in på ditt projekt och klicka på "Lista uppdrag" i den övre menyraden.
  2. Klicka på knappen "importera från Excel".
  3. Välj om du vill importera Småhus eller Bostadsrätter, klicka sedan på "nästa".
  4. Klicka i den övre kanten för att bifoga Exel-filen som du vill importera.
  5. När filen är bifogad kommer det upp rubriker och fält. Para ihop rubrik med önskat fält..
  6. Klicka på knappen "koppla" för att rätt information i Excel-filen ska komma in till rätt fält i Mspecs.
  7. Om det är bostadsrätter du vill importera kan du välja att koppla en BRF, med eller utan byggnad, till de objekt som importeras till projektet (bilden visar hur det ser ut när en BRF är tillagd med byggnad).
  8. Om du vill kan du testa kopplingen när du är klar genom att klicka på "förhandsgranska".
  9. Klicka på "import" för att slutföra importen av objekten.

De importerade objekten kommer att få tillhörighet till samma kontor som projektet har tillhörighet till. Dom handläggare som finns på projektet kommer också att hamna som handläggare på de importerade objekten.