I företagsinställningar finns en hel del fält att gå igenom som ny licensansvarig i Mspecs. I den här manualen förklaras de olika fälten:

1. Bocka i om ni vill att användare med behörigheten "kontorsadministratör" ska kunna administrera i företagsinställningarna.
    Fyll i företagsuppgifter i resterande fält.

2. Fyll i telefonnummer och besöksadress till ert företag.

3. Fyll i faktureringsuppgifter till er, viktigt att lägga till "fakturamottagarens e-post" till den som ska få fakturan från oss (vi skickar ut fakturan via e-post varje månad).

4. Fyll i faktureringsuppgifter som ni vill få in i era fakturor som skapas i Mspecs.
    I fältet "Fakturanummer" kan ni lägga in en egen löpnummerserie och när det skapas en faktura i Mspecs så hämtas nästa nummer i den serien. Om ni skriver 1003 så blir nästa faktura 1004 eller om ni skriver 2016-33 så blir nästa faktura 2016-34.

5. Fältet "Eget nummer / Arkiv ID" kan ni använda om ni vill ha en arkivnummerserie för arkivering på kontoret. Fältet fungerar precis som "fakturanummer" (se punkt 4 ovan).
    I fältet "SMS avsändare" kan ni bestämma vad det ska stå hos mottagaren när ni skickar SMS ifrån systemets nummer.
    Ladda upp er företagslogga genom att klicka på den lilla ikonen med en pil upp.
    Om ni alltid säljer t.ex. till högstbjudande, eller med exempelvis accepterat pris, så kan ni välja villket typ av pris som blir er standard i fältet "Typ av pris". Det går givetvis att ändra inne i respektive objektet om det inte är säkert att det gäller alla förmedlingar.

6. Klicka på "Visa avancerade inställningar" för att bl.a. ställa in länkar till hemsidekoppling. Om ni ska använda Mspecshemsidan fullt ut eller som "Iframe" behöver ingen länk bytas ut.

7. Klicka på "Göm avancerade inställningar" för att minimera fliken.

8. OBS: De här inställningarna gäller endast för kedjekunder. Om ni har en egen Office365 Azure moln server och vill använda den kan ni lägga in de uppgifterna i fälten KlientID, Office365 kod och Office365 slutpunkt

9. Support URL - Om ni önskar att länka till annan supportsida än Mspecs förvalda supportsida (http://support.mspecs.se/), kan ni skriva in annan URL i fältet.
    Support formulär - Om ni önskar att länka till annat supportformulär än Mspecs förvalda formulär, kan ni skriva in en annan URL i fältet.
    Supportsida och supportformuläret hittar ni uppe i högra hörnet i Mspecs:

10. Om ni vill använda en egen CSS så kan fylla i det i fältet "CSS webbadress".

11. Om ni har kopplat en egen hemsida till Mspecs rekommenderar vi att ni lägger till en teknisk kontakt för att få löpande information när vi utför databasuppdateringar (lägg in kontaktuppgifter till hemsideansvarig eller t.ex. er webbyrå).

12. För att kopplingar och överföringar av objekt ska fungera med er egna hemsida behöver ni lägga in länkar (använder ni Mspecs hemsidestandard helt eller via Iframe ska ingen länk bytas ut). Nedan kommer en förklaring av vad som ska fyllas i:
    Grund URL till hemsidan - Länk till hemsida t.ex http://www.foretaget.se
    URL för att uppdatera uppdrag på hemsidan - Den URL som Mspecs triggar vid publicering, uppdatering och avpublicering.
    URL för att visa objekt på hemsidan - Den dynamiska URL som Mspecs skickar till marknadsplatser för att från dessa kunna länka vidare till mäklarens hemsida.
    URL för att uppdatera bud på hemsidan - Den URL som Mspecs pushar nya bud till.

13. URL till extern objektsbeskrivning - Istället för att komma till Mspecs standard objektsbeskrivning kan man här lägga in en URL för att länkas till ett externt verktyg för hantering av objektsbeskrivningar.
    URL till extern fönsterskyltIstället för att komma till Mspecs standard fönsterskylt kan man här lägga in en URL för att länkas till ett externt verktyg för hantering av fönsterskyltar.