För att kunna redigera hemsidan behöver du ha administratörsrättigheter i din licens.

1. Klicka på profilbilden/figuren ovanför ditt namn uppe i högra hörnet i Mspecs.

2. Klicka på "Företagsinställningar" i menyn:

3. Klicka på fliken "Hemsideinställningar":

Börja redigera

På första sidan kan du ändra färger på olika delar av din hemsida:

Färger

1. När du klickar på den del du vill ändra färg på, öppnas ett nytt fönster:
2. Klicka i fältet "färgvärde" för att få fram en ruta där du kan välja färg. Vet du redan innan vilket HEX-värde din färg har kan du skriva in den manuellt:

När du är nöjd med dina ändringar kan du klicka på knappen "Uppdatera hemsida" för att se resultatet:

Gå till hemsidan genom att klicka uppe i högra hörnet och på "Bolagets hemsida":

Sidor

Under fliken "Sidor" kan du lägga till innehåll på de olika sidorna på din hemsida.

De olika sidorna du kan lägga in eget innehåll på är:

1. När du klickar på en av sidorna öppnas ett nytt fönster.

2. I fältet Sidtext skriver du in önskat innehåll

3. Du kan även lägga till en bild på sidan genom att klistra in en URL till bilden eller klicka på "Välj bild" för att hämta från din hårddisk:

När du är nöjd med dina ändringar kan du klicka på knappen "Uppdatera hela hemsidan" för att se resultatet:

Webbmall

I fliken webbmall kan du ändra inställningar för menyn, hur objekten ska visas och om du önskar ett sökfält.

Menyrubrik:

1. Dölja alltid - Logotypen och menyraden döljs på hemsidan (alternativ för dig som valt att använda vår hemsida i en s.k. Iframe).

2. Visa alltid - Logotyp och hela menyraden kommer att visas på hemsidan:

3. Visa alltid logo - Endast Logotypen visas högst upp:

4. Visa logotypen endast i objektsbeskrivningens sida - Logotyp och menyrad döljs från hemsidan och Logotypen syns bara om man klickat in sig på ett objekt (alternativ för dig med Iframe):

Fastighetens objektstyp:

1. Objektslista - Objekten visas i en lista efter varandra:

2. Objektrutnät -  Flera objekt visas på rad:

Sökfältet:

1. Dölj alltid Sökfältet

2. Visa alltid sökfältet (ger möjlighet att snabbt söka fram objekt på hemsidan).

När du är nöjd med dina ändringar kan du klicka på knappen "Uppdatera hela hemsidan" för att se resultatet:

Logo

Om du vill att logotypen på din Mspecs-hemsida ska länka dig vidare till en annan sida, kan du lägga till den webbadressen i fliken "logo".

Klicka på "Lägg till" och klistra in länken dit du vill komma via logotypen på hemsidan: